top of page
Icon_Planet.png

de natuurlijke hulpbronnen en het klimaat van onze planeet beschermen voor toekomstige generaties

6 clean water sanitation.png
12 responible consumption and production
13 climate action.png
14 life below water.png
15 life on land.png
GreenKey.jpg
13 climate action.png

13. Klimaatactie

Green Key voor Vayamundo Houffalize en Oostende

Green Key is het grootste en meest gerenommeerde internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven. Slechts 3200 bedrijven in 65 landen kregen dit keurmerk. Met het behalen van een Green Key engageert elk bedrijf zich om op een duurzame manier hun bedrijfsactiviteiten uit te voeren.

Vayamundo Oostende kon voor het vierde jaar op rij de Green Key in ontvangst nemen uit handen van GoodPlanet Belgium en Toerisme Vlaanderen. Ook Vayamundo Houffalize werd dit voorjaar beloond met een ‘Clé verte’ voor de geleverde inspanningen!

greenkey.jpg

Green Key 2024

Klik voor meer info

duurzame vis
14 life below water.png

14. Leven in het water

Focus op aankoop van vis met ASC en MSC labels

ASC en MSC staan garant voor duurzame visserij, dit zowel in kweek of vangst. Met onze partner MOWI kozen wij er dan ook voor om zoveel mogelijk vis aan te kopen met deze labels! Zo willen wij ons steentje bijdragen om de negatieve impact op het leven onder water zo laag mogelijk te houden!

mowi

MOWI

Klik voor meer info

shutterstock_1397772779.jpg
15 life on land.png

15. Leven op het land

Aankoop van duurzaam vlees van onze partner Meatier = van boer tot bord

Wij geloven zeer sterk in dierenwelzijn, daarom kozen we voor een partnerschap met Meatier. De keten is volledig in handen van het bedrijf, de dieren worden met alle zorgen omringd! Zo worden de kalveren zonder keizersnede geboren en groeien ze samen met hun moeder op, zonder stress en niet geforceerd. Zelfs de voeding is in eigen beheer en wordt zelf geteeld, je bent want je eet, en dat gaat ook op voor hun dieren. Daarom eten zij lekker en gezond.

Meatier

Meatier

Klik voor meer info

shutterstock_1202142661.jpg

"Fairtrade- en bio-producten, duurzame leveranciers en goed afvalbeheer: door constant de vinger aan de pols te houden, beperken we onze ecologische voetafdruk."

12 responible consumption and production
shutterstock_752459383.jpg
6 clean water sanitation.png

6. Schoon water en sanitair

Eco onderhoudsproducten

Vayamundo kiest er voor om zoveel mogelijk onderhoudsproducten met een eco-label te gebruiken. Dankzij een partnership met de firma Diversey organiseren we regelmatig workshops voor de medewerkers housekeeping om het correct gebruik te garanderen van de PurEco producten. Dit zorgt niet alleen voor de veiligheid en gezondheid van de medewerkers, maar garandeert minder water- en productverbruik.

VPiron

Vinciane Piron

Housekeeping Vayamundo Houffalize

Personeel Houffalize
12 responible consumption and production

12. Verantwoorde consumptie en productie

Het constant verduurzamen van ons aankoopbeleid = duurzame aankopen binnen de eigen waardeketen

We beperken ons niet alleen bij het aankopen van eerlijke handel producten, ook binnen de rest van ons aankoopbeleid willen wij zo duurzaam mogelijk zijn. We denken hierbij aan het beperken plastic verpakkingen en producten, duurzame communicatie dragers, relatiegeschenken, tot zelfs de uniformen van onze medewerkers!

GVermeersch

Gino Vermeersch

CSR officer Vayamundo

EBPWijn_shutterstock_4866750221024x683.j
13 climate action.png

13. Klimaatactie

Onze doelstelling: Co2-neutraal zijn tegen 2035

De klimaatverandering nemen wij serieus. Daarom koos Vayamundo ervoor om klimaatneutraal te worden! We lieten in eerste fase onze CO2 uitstoot berekenen door onze partner CO2-Logic.
Zo konden wij doelgericht te werk gaan en acties opzetten om jaar op jaar onze uitstoot te verminderen. Samen gaan wij ook op zoek naar een geschikt klimaatcompensatie project!

CO2.jpg

CO2-Logic

Klik voor meer info

In de zomer van 2020, waarin we massaal een ‘staycation’ verkozen, werkte Fost Plus samen met vijf andere toeristische bestemmingen in eigen land aan een project om het sorteren van PMD buitenshuis en op vakantie in de kijker te zetten.

 

Om een circulaire economie voor verpakkingen te realiseren, is het immers belangrijk om verpakkingsafval in te zamelen overal waar het ontstaat zodat de materialen gerecycleerd kunnen worden.


“Schoon water, een duurzaam aankoopbeleid of een doorgedreven recyclagepolitiek – het zijn heel concrete realisaties die deze thema’s voor onze klanten tastbaar maken”, aldus Gino Vermeersch, CSR officer bij Vayamundo Oostende. “Onze gasten voelen zich hier thuis, en dan hoort afval sorteren er gewoon bij.

Het is een handeling waar ze zelf niet meer stil bij staan. Door hen er specifiek op attent te maken, beseffen ze plots weer hoe belangrijk het is om afval in de juiste vuilnisbak te gooien.”

 

“Elk stukje afval dat correct gesorteerd wordt, komt nadien in een aangepast recyclageproces terecht. Dit is de meest efficiënte en milieuvriendelijke manier om zoveel mogelijk materialen te recupereren uit afval en opnieuw in te zetten in de productieketen”, vertelt ook Philippe Tychon, General Manager van SUEZ Recycling and Recovery Belgium.

“Het belang van goed sorteren door jong en oud kan dus niet genoeg benadrukt worden, of je nu thuis blijft of op vakantie gaat.”

FostLOGO.png
11 sustainable cities and communitie.png
13 climate action.png
9 industry innovation infrastructure.png
bottom of page