PLANET

de natuurlijke hulpbronnen en het klimaat van onze planeet beschermen voor toekomstige generaties

6 clean water sanitation.png

6. Schoon water en sanitair

Eco onderhoudsproducten

Vayamundo kiest er voor om zoveel mogelijk onderhoudsproducten met een eco-label te gebruiken. Dankzij een partnership met de firma Diversey organiseren we regelmatig workshops voor de medewerkers housekeeping om het correct gebruik te garanderen van de PurEco producten. Dit zorgt niet alleen voor de veiligheid en gezondheid van de medewerkers, maar garandeert minder water- en productverbruik.

Vinciane Piron

Housekeeping Vayamundo Houffalize

12 responible consumption and production

12. Verantwoorde consumptie en productie

Het constant verduurzamen van ons aankoopbeleid = duurzame aankopen binnen de eigen waardeketen

We beperken ons niet alleen bij het aankopen van eerlijke handel producten, ook binnen de rest van ons aankoopbeleid willen wij zo duurzaam mogelijk zijn. We denken hierbij aan het beperken plastic verpakkingen en producten, duurzame communicatie dragers, relatiegeschenken, tot zelfs de uniformen van onze medewerkers!

Gino Vermeersch

CSR officer Vayamundo

13 climate action.png

13. Klimaatactie

Onze doelstelling: Co2-neutraal zijn tegen 2023

De klimaatverandering nemen wij serieus. Daarom koos Vayamundo ervoor om klimaatneutraal te worden! We lieten in eerste fase onze CO2 uitstoot berekenen door onze partner CO2-Logic.
Zo konden wij doelgericht te werk gaan en acties opzetten om jaar op jaar onze uitstoot te verminderen. Samen gaan wij ook op zoek naar een geschikt klimaatcompensatie project!

CO2-Logic

Klik voor meer info

"Fairtrade- en bio-producten, duurzame leveranciers en goed afvalbeheer: door constant de vinger aan de pols te houden, beperken we onze ecologische voetafdruk."

- Cathérine Dethiere -

F&B manager Vayamundo Houffalize

14 life below water.png

14. Leven in het water

Focus op aankoop van vis met ASC en MSC labels

ASC en MSC staan garant voor duurzame visserij, dit zowel in kweek of vangst. Met onze partner MOWI kozen wij er dan ook voor om zoveel mogelijk vis aan te kopen met deze labels! Zo willen wij ons steentje bijdragen om de negatieve impact op het leven onder water zo laag mogelijk te houden!

MOWI

Klik voor meer info

15 life on land.png

15. Leven op het land

Aankoop van duurzaam vlees van onze partner Meatier = van boer tot bord

Wij geloven zeer sterk in dierenwelzijn, daarom kozen we voor een partnerschap met Meatier. De keten is volledig in handen van het bedrijf, de dieren worden met alle zorgen omringd! Zo worden de kalveren zonder keizersnede geboren en groeien ze samen met hun moeder op, zonder stress en niet geforceerd. Zelfs de voeding is in eigen beheer en wordt zelf geteeld, je bent want je eet, en dat gaat ook op voor hun dieren. Daarom eten zij lekker en gezond.

Meatier

Klik voor meer info

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

VACA cvba-vso  |  Zeedijk 290 - 330  |  8400 Oostende  |  +32 78 156 100  |  Algemene voorwaarden  |  Privacy  |  Disclaimer